Προσωπικός απολογισμός από την ΓΣ της ΠΕΜ

Ξεκινώντας για τη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσω τις εργασίες της τρίτης, για μένα, κατά σειρά Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΜ τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα.

Η κούραση από μια εβδομάδα με πολλή δουλειά αλλά και η προοπτική μιας ακόμη δυσκολότερης που θα ακολουθούσε με έκανε σκεφτώ αρκετές φορές να μην πάω καθόλου ή να πάω μόνο τη μία μέρα. Ευτυχώς, έβαλα την κούραση στην άκρη και αποφάσισα να μη λείψω καμία από τις δύο μέρες.

Δε θα σταθώ στις ζητήσεις που έγιναν και στις αποφάσεις που πάρθηκαν, ούτε στο πόσο σημαντικές ήταν, αυτό είναι στην κρίση του καθενός. Άλλωστε Γενική Συνέλευση ήταν, συζητήσεις και αποφάσεις ήταν τα αναμενόμενα.

Όντας σχετικά νέο μέλος της ΠΕΜ αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά Γενική Συνέλευση που παρακολουθώ.

Η πρώτη στη Θεσσαλονίκη το 2017, για όσους τη θυμούνται, ήταν επεισοδιακή, η δεύτερη στην Αθήνα το 2018 στη οποία είχα λίγο πιο ενεργή συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή λόγω των καινοτομιών που μπήκαν σε εφαρμογή όπως η ηλεκτρονική δημοκρατία ενώ η τωρινή, του 2019 ήταν για μένα αποκαλυπτική.

Η αποκάλυψη ήταν το γενικό κλίμα της Συνέλευσης τουλάχιστον όπως το εισέπραξα εγώ.
Ένα ΔΣ άριστα προετοιμασμένο να παρουσιάσει το έργο του και ένα κοινό έτοιμο, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, να δει και να σχολιάσει καλοπροαίρετα και εποικοδομητικά, τουλάχιστον, έτσι θέλω να πιστεύω, τα πραχθέντα.

Διαφωνίες και συζητήσεις υπήρχαν και μάλιστα κάποιες φορές αρκετά έντονες όμως στα διαλείμματα τα χαμόγελα, τα πειράγματα και οι κουβέντες μεταξύ συναδέλφων σε άφηναν ξεκάθαρα να δεις ότι έχουμε εξελιχθεί και ωριμάσει τόσο ως επαγγελματίες ο καθένας μας ξεχωριστά αλλά ως ένωση συλλογικά. Η ίδια η ΓΣ νομίζω πως έχει ωριμάσει ως θεσμός μέσα από εμάς τους ίδιους και εκτός από ένα ετήσιο απολογιστικό ορόσημο για τον κλάδο μας έχει εξελιχθεί σε ετήσιο ραντεβού μεταξύ συναδέλφων που μπορεί να μην συνεργαζόμαστε ή να μην βρισκόμαστε επαγγελματικά πουθενά αλλού όλο το χρόνο όμως περιμένουμε να συναντηθούμε για να πούμε τα νέα μας, να σχολιάσουμε την μεταφραστική επικαιρότητα και να κάνουμε τα γνωστά αστειάκια που μόνο εμείς καταλαβαίνουμε!

Το τωρινό ΔΣ με Πρόεδρο τον Φώτη Φωτόπουλο, Αντιπρόεδρο την Ευδοξία Ρέντα, Γραμματέα την Μάγια Φουργιώτη, Ταμία την Κατερίνα Κράββα και μέλη την Μαρίζα Συρέλλη, την Αναστασία Γιαγκοπούλου και την Μαριάννα Μιλούνοβιτς έκαναν άριστη δουλειά αφιερώνοντας πάρα πολύ από τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τους για να εργαστούν για την αναβάθμιση του κλάδου μας και προσωπικά θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους εθελοντές συναδέλφους των ομάδων εργασίας που κι αυτοί με τη σειρά τους προσφέρουν στην ΠΕΜ και κατ’επέκταση σ’εμάς.

Ραντεβού το 2020 στην Αθήνα αν και κάτι μου λέει ότι θα συναντηθούμε εκτάκτως για να μοιραστούμε έκτακτα νέα 😉.

Μαρία Σγούρου
Περήφανο Μέλος ΠΕΜ